A hajbalzsam

bb.jpg

Balzsam és hajmaszk

 

Ez az egyik kedvenc témám a haj ápolása, ami a balzsammal kezdődik.

A sampon után a másik nagyon fontos és KIHAGYHATATLAN lépés a balzsam vagy hajmaszk.

 

Miért emeltem ki, hogy KIHAGYHATATLAN?

Azért, mert valóban az és nem helyettesíthető házilag kutyult "csodaszerekkel".

Szakemberként egyáltalán nem részesítem előnyben a házi kutyulós "olívaolaj tojás" és társai kombinációkat, persze, ha majonézt szeretnél az ebédhez akkor nagyon jó dolog. :)

Természetesen mindenki azt csinál amit szeretne, na meg a szomszéd Marikának is bevált.

Arra kérlek ne feledkezz meg róla, hogy ezek a "csodaszerek" befolyásolhatják a kémiai kezelések végeredményét, például a festését is és a már festett haj színét is módosíthatja. Egy szőke hajnál igen látványos is lehet. 

 

Balzsamot vagy pakolást a hajszálaid minőségének, állapotának megfelelően válassz.

Ez azt jelenti, hogy ha festett a hajad keress egy festett hajra való balzsamot. Ez már nagyon széles palettán található, akár csak a festett hajra való samponok. Itt is érdemes átgondolni, hogy elég e egy sima festett hajra való termék, vagy szükség van többre.

Például egy szőke vagy vörös hajnak mindenképp. Ez a több azt jelenti, hogy a festést megtartó ápolók mellett ott van a pigment. Ahhoz, hogy egy vörös vagy szőke haj (azért ezt a kettőt említem mert a legérzékenyebb színek) a következő festésig szép legyen, fontos az otthoni ápolás egy pigmentált balzsammal. A szőkének árnyalattól függően, de legtöbb és közkedvelt esetben egy hamvasító pigment, vörös színekhez piros vagy rezes pigment. Extrább színeket, mint a rose gold szőke vagy padlizsán vörös is pluszban kell ápolni, ezt viszont már szakember tudja neked kikeverni.

 

Balzsam és hajmaszk kiválasztásánál legfontosabbnak a festést és annak védelmét tartom, mivel minden más styling és finish termékekkel megoldható.

 

Amennyiben a hajszín védelmével nem kell foglalkoznod jöhet a többi.

Göndör, sima esetleg száraz hajszál. Annyi fantasztikus termék van már a szépségipar piacán. Biztosan megtalálod a számodra megfelelőt. Tartsd szem előtt a fejbőröd és hajszálad állapotát és a helyes mosás technikát.

A bejegyzés trackback címe:

https://szepseginfo.blog.hu/api/trackback/id/tr8015913000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szépség infó egy szépítész tollából

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása