Mit jelent a tartós és a féltartós hajfesték?

festes.jpg

 

 

Mit jelent a tartós és a féltartós hajfesték?

Első körben a féltartósról beszélnék, mivel ezzel szokott a legtöbb gond lenni.

 

A dobozon azt olvashatod, hogy féltartós 8-10 mosás. Mondanám, hogy ez félig igaz, de sok esetben még félig sem. A nyolc-10 mosás általában sokkal több, valamint amikor úgy tűnik, hogy kikopott valóban a haj mélyén a pigment még mindig ott van. Ez főként akkor látszik, amikor ezekre a “féltartós” mar kikopott színekre szőkítünk, melírozunk vagy új hajszínt szeretnénk.

 

Pályafutásom során olyannal is találkoztam, ami optikailag már teljesen eltűnt a hajból, állapot felméréskor kérdeztem a vendéget, hogy használt e bármilyen festéket az utóbbi időben, a válasz nem volt, és amikor felkerült a szőkítő a hajra akkor nagyon szépen lehetett látni melyik az a rész, ahol volt színező és melyik az ahol nem mivel két teljesen különböző szín árnyalatot kaptunk. Ekkor újra feltettem a kérdést volt bármilyen festék a hajadon az utóbbi időben mivel a szőkítés ezt mutatja. Erre a válasz csak egy bemosó, de az pár mosás után teljesen ki is jött a hajamból.

Ezt nevezzük optikai csalódásnak.

Amikor úgy tűnik, hogy már nincs festék vagy színező a hajadon, de a haj mélyén a pigment még mindig megtalálható és ez akkor látványos amikor egy újabb szín kerül rá.

 

Ezek a féltartós hajfestékek nem alkalmasak az ősz haj fedésére, akkor sem, ha a doboz és a reklám ezt ígéri. Az ősz haj fedéséhez szükség van olyan előhívóra (oxi) és olyan festékre, ami kinyitja a haj szerkezetét vagyis a kutikulákat és a haj mélyén tud dolgozni.

 

A tartós hajfesték, amint a neve is mutatja tartós színt eredményez, alkalmas az ősz hajszál fedésére, a natúr haj világosítására. Azért emelem ki, hogy natúr haj világosítására, mert a tartós hajfesték sem alkalmas arra, hogy már festett hajón világosítson.

Arany szabály: festék festéken nem világosít.

Tehát ha már festett a hajad, festékkel nem fogod tudni világosítani.

Vannak erre alkalmas professzionális termékek, radírok, ami után alkalmazható a világosabb hajfesték.

A bejegyzés trackback címe:

https://szepseginfo.blog.hu/api/trackback/id/tr8316186270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szépség infó egy szépítész tollából

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása